Unaprijediti pravosudnu saradnju Hrvatske i Srbije

SRNA
Unaprijediti pravosudnu saradnju Hrvatske i Srbije

Beograd - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić saglasili su se danas da je saradnju dvije zemlje u oblasti pravosuđa potrebno podići na viši nivo i da je između pravosudnih institucija poželjno uspostaviti direktnu komunikaciju.

Selaković i Markotić razgovarali su danas u Beogradu i o toku pregovora Srbije sa EU, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.
Markotić je rekao da se Hrvatska suočavala sa sličnim problemima u pravosuđu kao i Srbija prije i tokom pregovora i ukazao da je najveći dobitak ulaska zemlje u EU proces promjena.

Govoreći o saradnji i razmjeni iskustava u vezi sa Poglavljem 23, Markotić je istakao da Hrvatska može da prenese svoja pregovaračka iskustva i pruži ekspertsku pomoć Srbiji, posebno uzimajući u obzir da je i sama nedavno postala članica EU.

Ističući značaj takve saradnje Hrvatske i Srbije, Selaković je ukazao da postoje mnoga dobra rješenja Hrvatske, koja Srbija treba da preuzme ili da iz njih nauči kako da uredi svoj pravosudni sistem, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana