Ухапшени челни људи концерна Агрокор

Срна
Ухапшени челни људи концерна Агрокор

Загреб - Четири лица ухапшена су данас у случају "Агрокор", а из Државног тужилаштва Хрватске наводе да спроводе претраге код 15 лица због сумње да су починила кривична дјела из области привреде и кривотворење.

"У току су увиђаји и криминалистичко истраживање због сумње у почињење кривичних дјела против привреде и кривотворења. Током ове фазе предузете су законом предвиђене радње, односно добијени су налози истражног судије ради спровођења претрага 15 лица, које су у току", наводе из Државног тужилаштва.


Из ове правосудне институције истичу да је ово поступање наставак вишемјесечних провјера на основу потврђених чињеница, те почетак опсежне истраге која обухвата сложене пословне односе у пословном субјекту.

Полиција је данас ухапсила бивше чланове управе концерна "Агрокор" Ивана Црњца, Томислава Лучића, Љерку Пуљићи и Пирушку Цањугу.

Љубо Висковић, адвокат Црњца, потврдио је да је његов клијент ухапшен због "неправилности у књижењу и кривотворења биланса".

Црњац је у "Агрокору" био извршни потпредсједник за финансије, стратегију и тржишта капитала и најодговорније лице за финансије те компаније, јавили су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана