Ухапшен подофицир након пљенидбе 50 килограма кокаина

Срна
Ухапшен подофицир након пљенидбе 50 килограма кокаина

Подгорица - Подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић ухапшен је због сумње да је знао за кријумчарење око 50 килограма кокаина на школском броду “Јадран”.

Након саслушања подофицира, биће познато више детаља о вишемилионској поруџбини и које криминалне структуре су повезане са тим послом. Црногорска војна полиција јуче је на основу оперативних информација Министарства одбране заплијенила кокаин на школском броду “Јадран” и тако спријечила кријумчарење. Осим дроге, на броду је заплијењено и више комада илегалног оружја, наводе црногорски медији.

Полиција, као ни специјално тужилаштво нису се оглашавали о пљенидби, јер су укључени тек након што је дрога заплијењена на тиватској риви, прије испловљавања брода.

Случај је преузело Специјално полицијско одјељење које је заједно са колегама из Управе полиције дошло до података да је члан војне морнарице био, како се сумња, у спрези са криминалним структурама и групама које се баве шверцом кокаина.

Истрагом ће бити утврђено ко је био логистика и да ли је још од неко од чланова морнарице знао за кријумчарење и да се на броду налази кокаин.

Детаљном истрагом биће утврђено гдје је утоварена дрога и коме је требало да буде испоручена.

На “Јадран” је јуче требало да се укрцају студенти Поморског факултета из Котора и крстаре на рути Тиват-Истанбул-Пиреј у оквиру сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана