Uhapšen Vuk Vulević

Glas Srpske
Uhapšen Vuk Vulević

PODGORICA - Jedan od osumnjičenih za ubistvo glavnog urednika podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića, Vuk Vulević (34) iz Berana uhapšen je u petak u njemačkom gradu Frankfurtu na Majni, po potjernici podgoričkog Interpola, javile su agencije.


Osim što je dovođen u vezu sa ubistvom Jovanovića, povezan je  i sa švercom 200 kilograma kokaina iz Latinske Amerike u Luku Bar.

- On je lišen slobode na frankfurtskom aerodromu, a crnogorsko pravosuđe potražuje ga radi prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju - saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Protiv Vulevića se takođe, pred Višim sudom u Podgorici, vodi krivični postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- U toku su kontakti između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke radi Vulevićevog izručenja našoj državi - kaže se u saopštenju.

Uprava policije ističe da je hapšenje Vulevića rezultat profesionalne međunarodne policijske saradnje crnogorske i njemačke policije i neposrednih kontakata na nivou kriminalističkih policija dvije zemlje.

- Tokom tih kontakata crnogorska policija je kolegama u Njemačkoj, između ostalog, pružila podatke na osnovu kojih je ovo lice locirano i uhapšeno - dodaje se u saopštenju.

Vuk Vulević je skoro godinu poslije ubistva Jovanovića bio u bjekstvu, a crnogorska policija uzorak za DNK analizu dobila je od kolega iz Kopenhagena, koji su s Vulevićem odranije "imali posla".

Za ubistvo Duška Jovanovića je zvanično optužen bio samo Damir Mandić iz Podgorice, ali je na kraju sudskog procesa oslobođen, na šta se žalilo nadležno tužilaštvo.

Vuleviću se sudilo i zbog učešća u likvidaciji visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Optužnica

Vrhovno tužilaštvo Crne Gore nedavno je podiglo optužnicu protiv Vulevića zbog ubistva državljanina BiH Faiza Kadrića u Cirihu aprila 1999. godine. Istom optužnicom obuhvaćen je i Podgoričanin Zlatko Ajković (37), koji je još uvijek u bjekstvu.

Vuleviću i Ajkoviću se, pored ubistva Kadrića, optužnicom koju je vanraspravno vijeće odbilo, stavlja na teret i da su istom prilikom pokušali da ubiju više osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana