УЧК преузела одговорност за напад

УЧК преузела одговорност за напад 22.04.2015 00:10 | РТС

Скопље - Ослободилачка национална армија (УЧК) преузела одговорност за инцидент у селу Гошинце, јављају приштински медији.

Саопштење потписао “командант Фљамури”. ОНА позвала на мобилизацију “против репресије и дискриминације Албанаца”.

Четрдесет наоружаних особа, највjероватније са Косова, заузело је око два часа ноћу караулу у селу Гошинце, у општини Липково, потврдила је македонска полиција.

Нападачи су носили униформе са ознакама “УЧК”. Македонска полиција контролише караулу.

Македонски предсjедник Ђорђи Иванов сазвао састанак највиших државних званичника на којем ће бити размотрена безбjедносна ситуација у тој држави. Састанак ће почети по повратку премијера Николе Груевског из Брисела.

Македонска полиција “обезбjеђује караулу Гошинце”, рекао је телевизији Сител портпарол македонске полиције Иво Котевски, који је нагласио да је за инцидент, према првим информацијама, “одговорна група из Гњилана”, чији је лидер извjесни Џевахир Адеми.

Македонска Алфа телевизија јавила је у уторак да је утврђен идентитет петорице од укупно 40 наоружаних особа који су понедјељка на уторак напали караулу у селу Гошнице, наводећи да су сви из Гњилана и да је њихов вођа извесни командант Џеваир Адеми.

На сајту те телевизије објављено је да је та петорка позната македонским безбједносним службама и службама у региону.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица