У центру Загреба протести, оптужбе и пријетње

Срна
У центру Загреба протести, оптужбе и пријетње

Београд - Уз интонирање химни Србије и Хрватске и уз присуство гардиста Војске Хрватске предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић је на Пантовчаку дочекала предсједника Србије Александра Вучића.

Након церемонијалног руковања, они су ушли у салу за састанке гдје ће бити одржан састанак делегација Србије и Хрватске, а потом су најављене изјаве два предсједника. 

Истовремено се у центру Загреба одржава протест против доласка српског предсједника у Хрватску, праћен оптужбама, прије свега, удовица хрватских бранитеља да "Вучићу и великосрпским агресорима није мјесто у Загребу". 

Праћене јаким обезбјеђењем и аплаузима истомишљеника уз повике "за дом спремни", учеснице протеста поручују да су њихови мужеви и оне побједници "наметнутог рата и да ће га синови убијених и њихове мајке завршити уколико то власти Хрватске саме не могу". 

Протести у центру града су били очекивани јер је позив Китаровићеве предсједнику Вучићу да посјети Хрватску одмах наишао на оштре критике тамошње јавности, али и самог политичког врха Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана