У америчком десанту на Слуњ и “косовски војници”

Агенције
У америчком десанту на Слуњ и “косовски војници”

Загреб - На међународној војној вежби “Хитни одговор 19”, која се одржава на територији Хрватске, извршен је ваздушни десант америчких снага на војни полигон “Еуген Кватерник” код Слуња, саопштило је данас хрватско Министарство одбране, преноси Хина.

Наводи се да се вјежба изводи од 10. маја до 6. јуна на хрватском војном полигону у Слуњу и у касарни “Јосип Јовић” Удбина, као и на подручју Словеније и Мађарске.

Хрватско министарство је међу 1.600 војника који учествују у вјежби — из Хрватске, Словеније, Мађарске, САД, Албаније, Црне Горе, Пољске, Француске, Уједињеног Краљевства, Литваније, Сјеверне Македоније, БИХ, Италије и Њемачке, убројило и “припаднике оружаних снага Косова”.

Наводи се да ову вјежбу планира и води Команда америчких снага за Европу (USEUCOM) са тежиштем на увјежбавање снага земаља чланица А-5 иницијативе.

У овој иницијативи, која носи назив и Америчко-јадранска повеља, чланице су Албанија, Хрватска, Сјеверна Македонија, Црна Гора, БиХ и САД, док је Србија 2008. године добила статус посматрача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана