U Budvi ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG

vijesti.me
U Budvi ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG

Budva - U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17.30 časova ubijen je Budvanin Saša Marković (48), bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore i jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića.

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio porodičnoj kući. Tada je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka.

Marković je pogođen u predjelu glave i trupa, preminuo je na licu mjesta.

Policijske snage se i dalje nalaze na mjestu ubistva.

Policija je blokirala sve prilaze gradu i kontroliše učesnike u saobraćaju. Kako “Vijesti” saznaju inspektori su uzeli i izjave od komšija.

Saša Marković je rođen 19. aprila 1967. godine u Budvi.

Do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine.

Bio je jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).

Tokom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija “Free Montenegro”, poslanik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je  knjigu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana