У Будви убијен Саша Марковић, бивши посланик ЛСЦГ

vijesti.me
У Будви убијен Саша Марковић, бивши посланик ЛСЦГ

Будва - У сачекуши у бечићком насељу Ивановићи око 17.30 часова убијен је Будванин Саша Марковић (48), бивши посланик Либералног савеза Црне Горе и један од најближих сарадника Славка Перовића.

Марковић је убијен док је аутомобилом прилазио породичној кући. Тада је, како “Вијести” незванично сазнају, из оближње шуме истрчао нападач и у правцу страдалог испалио више метака.

Марковић је погођен у предјелу главе и трупа, преминуо је на лицу мјеста.

Полицијске снаге се и даље налазе на мјесту убиства.

Полиција је блокирала све прилазе граду и контролише учеснике у саобраћају. Како “Вијести” сазнају инспектори су узели и изјаве од комшија.

Саша Марковић је рођен 19. априла 1967. године у Будви.

До 1998. бавио се приватним бизнисом а потом се кроз рад у Либералном савезу активно бави политиком. Био је члан Либералног савеза Црне Горе од 1990. године.

Био је један од најближих сарадника Славка Перовића и шеф Кабинета предсједнице Скупштине Црне Горе Весне Перовић (2001-02).

Током каријере био је члан Великог Кабинета ЛСЦГ за Спољне послове, директор независног радија “Free Montenegro”, посланик у Скупштини Црне Горе, предсједник Општинског одбора ЛСЦГ, члан Малог кабинета ЛСЦГ, посланик у парламенту Државне заједнице Србија и Црна Гора, члан Комисије за безбједност у Парламенту Државне заједнице Србија и Црна Гора, одборник у Скупштини Општине Будва.

Марковић је посљедњих година био посвећен угоститељству и писању научног рада, а током 2014. године издао је  књигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана