Turski terorista uhapšen u Hrvatskoj

Agencije
Turski terorista uhapšen u Hrvatskoj

Split - Međunarodni terorista, Kurd Murat Katulaj (52), kojeg Turska traži zbog niza terorističkih akcija počinjenih na njenom tlu, uhapšen je u Kostanju kod Omiša.

Katulaj, koji živi u Njemačkoj, u Kostanje je došao na odmor sa porodicom u subotu popodne, a hrvatska policija ga je uhapsila poslije nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje djece.

- Došao je u "mercedesu" terencu, nalik na ona pogrebna vozila. Nije puno šetao po mjestu, osim što je kupovao hranu u prodavnici - ispričala je jedna mještanka.

Turčin je, inače, iznajmio kuću sa bazenom, a kuća za odmor ima četiri zvjezdice. Prema podacima koje je ŽDO Split dobio na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za Katulajem, njega Turska traži zbog učešća u više terorističkih napada u raznim dijelovima Turske u periodu od 1989. do 2001. godine. Sumnjiče ga da je bio aktivista terorističke organizacije TIKKO, koja je u napadima ubijala civile, vojnike i policajce. Interpol je za njim raspisao potjernicu prije pet godina. Sudija splitskog Županijskog suda odredio mu je kauciju od 50.000 evra, što znači da bi postupak izručenja mogao čekati na slobodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana