Турски терориста ухапшен у Хрватској

Агенције
Турски терориста ухапшен у Хрватској

Сплит - Међународни терориста, Курд Мурат Катулај (52), којег Турска тражи због низа терористичких акција почињених на њеном тлу, ухапшен је у Костању код Омиша.

Катулај, који живи у Њемачкој, у Костање је дошао на одмор са породицом у суботу поподне, а хрватска полиција га је ухапсила послије непуна три дана одмора које је провео са супругом и троје дјеце.

- Дошао је у "мерцедесу" теренцу, налик на она погребна возила. Није пуно шетао по мјесту, осим што је куповао храну у продавници - испричала је једна мјештанка.

Турчин је, иначе, изнајмио кућу са базеном, а кућа за одмор има четири звјездице. Према подацима које је ЖДО Сплит добио на основу међународне Интерполове потјернице расписане за Катулајем, њега Турска тражи због учешћа у више терористичких напада у разним дијеловима Турске у периоду од 1989. до 2001. године. Сумњиче га да је био активиста терористичке организације ТИККО, која је у нападима убијала цивиле, војнике и полицајце. Интерпол је за њим расписао потјерницу прије пет година. Судија сплитског Жупанијског суда одредио му је кауцију од 50.000 евра, што значи да би поступак изручења могао чекати на слободи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана