Турски брод тоне у Јадранском мору, на њему остао капетан и дио посаде

klix.ba
Турски брод тоне у Јадранском мору, на њему остао капетан и дио посаде

У архипелагу отока Јабука рано јутрос догодила се хаварија на турском теретном броду услијед продора воде у простор стројарнице, слиједом чега је покренута спасилачка акција.

Из Средишта за надзор и управљање поморским прометом Хрватске саопштено је да је позив у помоћ запримљен јутрос у 04.16 сати. Ријеч је о теретном броду дужине 85 метара са 13 чланова посаде (11 држављана Републике Турске и 2 држављана Републике Индије), који плови под заставом Републике Турске.

С обзиром на то да је италијански моторни танкер "Valcadore" у тренутку несреће пловио на око 4 наутичке миље од позиције хаварије, он је преусмјерен у спасилачку акцију, који је на позицију допловио у 5 сати.

У међувремену је у спасилачку акцију ангажована и Лучка капетанију Сплит и Поморска полиција Сплит, чије посаде су одмах испловили према позицији хаварије.

Поступак евакуације посаде започели су јутрос у 6.05 сати, с тиме да је командант турског теретног брода одлучио остати са још четири члана посаде на тонућем броду, док год то буде могуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана