Три пријаве против Китаровићеве

Срна
Три пријаве против Китаровићеве

Загреб - Предсједник хрватске Комисије за одлучивање о сукобу интереса Далија Орешковић поврдила је да су примљене три пријаве због путовања предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић у САД, те да ће комисија провјерити има ли у том случају разлога за покретање поступка због повреде одредаба Закона о спречавању сукоба интереса.

Орешковићева је рекла да су пријаве садржајно мање-више идентичне, те да се у њима од комисије тражи да утврди да ли је због путовања Китаровићеве у САД дошло до повреде одредаба Закона о спречавању сукоба интереса.


"Проблем је што се не зна да ли је ријеч о приватном путовању које је покривено и плаћено новцем државног буџета или је заиста ријеч о службеном путовању с протоколом и пратећим околностима које службени пут прати", појаснила је за хрватске медије Орешковићева.

Према њеним ријечима, околности пута нису познате, а из онога што је досад јавно објављено и доступно није дефинисано да ли је ли ријеч о приватном или службеном путовању.

Орешковићева је навела да су од надлежних органа затражени релевантни подаци и документација, пренијели су хрватски медији.

"Након што добију затражене информације и документацију, комисија ће на јавној сједници расправљати о томе има ли икаквих разлога или повода за покретање поступка у овом случају. У овом трену то није могуће знати ни било шта прејудицирати", истакла је Орешковићева.

Она није прецизирала шта је затражено и од кога, као ни период у коме би се могло одлучивати у том случају.

Из Канцеларије предсједника Хрватске немају коментар на пријаве које су пристигле комисији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана