Томпсон - забрањен у Европи, али у срцима фудбалера

Срна
Томпсон - забрањен у Европи, али у срцима фудбалера

Загреб - Контроверзни хрватски пјевач Марко Перковић Томпсон се након дочека вицешампиона Мундијала возио у аутобусу са фудбалерима Хрватске, и то на њихов захтјев, што су пренијели многи европски медији, истичући да су наступи Томпсона забрањени у бројним европским земљама због кокетирања са усташтвом.

Његови концерти до сада су били забрањени или отказани због јавног притиска у Холандији, Њемачкој, Швајцарској и Словенији.


Страни медији га већ дуго описују као промотера неонацизма и усташтва, а памте се његово пјевање пјесме “Јасеновац и Градишка Стара” /мјеста на којима су масакрирани Срби, Јевреји, Роми и друге жртве усташа/, те чињеница да му највећи хит “Чавоглаве” почиње са усташким поздравом “За дом спремни!”.

Томпсон се на захтјев играча појавио на дочеку репрезентације Хрватске и са њима возио трасом од аеродрома до центра Загреба.

Капитен Лука Модрић је пред камерама рекао Томпосну да је први услов фудбалера био Томпсонов наступ на Тргу бана Јелачића.

Швајцарски “Ноје Цирихер цајтунг” описао је својевремено Томпсона као извођача који “увијек изнова упада у очи због ултранационалистичких погледа” и “величања фашистичког режима усташа”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана