Тодорићи вољели естраду и радо је плаћали

Агенције
Тодорићи вољели естраду и радо је плаћали

Загреб - Чланови породице Ивице Тодорића јако су вољели дружења с естрадњацима и добро су плаћали њихове наступе. Обожавали су да их виде на својим затвореним забавама у Кулмеровим дворима, а с некима од њих чланови породица су се и приватно дружили. О пријатељству Тодорићеве кћери Иве Балент и популарне Северине Којић се све зна.

Сплитска је пјевачица некада снимала и ТВ рекламе за производе компанија из концерна "Агрокор" и томе се причало, а данас пак, након што је Северина преко својег "Инстаграм" профила упутила позив за куповање у "Конзуму" дајући директну подршку дугогодишњој пријатељици, највише злобних коментара изазивају чизмице које јој је за рођендан поклонила Ива Балент.

Дворац, хеликоптер, јахта, скупи аутомобили, скупоцјене дизајнерске крпице и неизоставна естрада. Тодорићеви су несумњиво вољели свијет познатих.

- На Ивичине су прославе највише пута авионом летјели чланови клапе "Интраде". Знам да је у Кулмерове дворе одлазила и Нина Бадрић, покојни Винко Цоце био је радо виђен гост на Тодирићевом острву Смоквица - прича сплитски менаџер Ивица Бубало.

Његов колега Зоран Шкугор у сјећању чува много више детаља.

- Ивица је био врло галантан према естради, често је за разне прилике ангажовао естрадне звијезде како домаће тако и региона односно бивше Југославије. За вјенчања искључиво хрватске, али знам да су у Кулмерове дворе одлазили и Мирослав Илић и Жељко Јоксимовић из Србије - прича Шкогор.

Чињеница је да су Тодорићи били склони естрадном циркусу и да су били спремни платити то. Ивица је редовно први одлазио с приватних вечера увијек једног те истог већег друштва, али би напуштајући простор сваки пут галантно гурнуо тамбурашима по 2.000 куна (око 250 евра).

- Сјећам се концерта "Бијелог дугмета" на загребачком "Максимиру", Ивица је тада купио велику количину ЦД-ова које је дијелио у наградној игри уз своју воду, премда је главни финансијер цијеле повратничке турнеје "Дугмета" била једна америчка компанија - наводи Шкугор.

Прича да је Ивица Тодорић лично дошао у један загребачки хотел на његову музичку манифестацију "Дорина", како би прегледао расвјету и разглас, који су се касније користили на вјенчању његовог сина Анте у истој дворани.

- Када сам са Тонијем Цетинским радио концерт "Стоп дроги" у загребачком Дому спортова, Тодорић се, укључио и у ту причу у жељи да пошаље позитивну поруку јавности - рекао је Шкугор.

Наглашава како је Тодорић на мала врата увукао у Београду гурнувши тамо сина Ивана у џет-сет свијет.

- Кад је у Хрватску довео пјеваче из Србије, тим је потезом платио имиџ у Београду. Жељко Јоксимовић је најприје постао пријатељ његовог сина Ивана, а пјевач је касније са супругом Јованом, која је у међувремену постала Ивина пријатељица, одлазио на љетовање у Антину вилу у Дубровнику - казао је Шкугор.

Јоксимовић пријатељ Чермака

Хрватски медији преносе да је Жељко Јоксимовић постао пријатељ породице хашког оптуженика, хрватског генерала Ивана Чермака. Како је јавила "Слободна Далмација" својевремено су Тодорићева кћерка Ива Балент са мужем Хрвојем и син генерала Чермака, Хрвоје са супругом били међу званицима на свадби Јоване Јанковић и Жељка Јоксимовића. На слављу су госте забављали Лепа Брена, Халид Бешлић и Цеца Ражнатовић.

Хрвоје Чермак укључен је у уносан бизнис свога оца, у "Кродукс" групи. Подсјетимо на њиховој бензинској пумпи на свом се "Инстаграм" профилу једном приликом похвалио и сам Жељко Јоксимовић.

Блог

Ивица Тодорић који је у бјекству и за којим је расписана потјерница опет се огласио на свом блогу. Каже да је "Агрокор" хрватско национално благо" и да је влада то дала у руке страним интересима.

- Моја управа и ја годинама смо градили ово хрватско национално благо - написао је Тодорић за којег медији тврде да је у Лондону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана