Todorić razočaran zbog odluke o izručenju, ali i spreman za dalje bitke

Srna
Todorić razočaran zbog odluke o izručenju, ali i spreman za dalje bitke

London - Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić izjavio je u Londonu da je razočaran jer će biti izručen Hrvatskoj, ali da je spreman za dalje bitke.

"Mislim da me ovo neće zaustaviti i da ću krenuti još jače naprijed", rekao je Todorić novinarima, nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj.


Odgovarajući na pitanje da li je spreman za Remetinec, Todorić je rekao da je "na sve spreman".

On je naveo da je u proteklih godinu dana prikupio niz informacija, dokaza i činjenica, te da je protiv hrvatskog premijera Andreja Plenkovića juče podnio krivičnu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju.

"Ja idem dalje u bitku", poručio je Todorić.

Todorić i još 14 ljudi obuhvaćeni su istragom u Hrvatskoj povodom krize u "Agrokoru", najvećoj privatnoj firmi u toj zemlji, koja širom Balkana zapošljava 60.000 ljudi.

Todorić je pobjegao iz Hrvatske i sklonio se u London, gdje je uhapšen 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz garanciju od 100.000 funti i mjere opreza.

Bivši šef "Agrokora" je odbacio sve optužbe, tvrdeći da su hrvatski zvaničnici pokrenuli politički motivisan proces protiv njega.

Kompanija je pod državnom upravom od aprila prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana