Todorić pušten na slobodu - mora da nosi elektronsku narukvicu

Srna
Todorić pušten na slobodu - mora da nosi elektronsku narukvicu

London - Londonski sud pustio je u utroak na slobodu odbjeglog vlasnika koncerna "Agrokor" Ivicu Todorića, nakon što je platio 100.000 funti kaucije.

Prema odluci suda, Todoriću je oduzet pasoš i mora da nosi elektronsku narukvicu, a naredno ročište zakazano je za 2018. godinu, javljaju hrvatski mediji.


Todorić, koji je osumnjičen za milionske pronevjere u "Agrokoru", predao se danas policiji u Londonu, nakon čega je uhapšen po evropskom nalogu.

Mediji prenose da je vlasnik "Agrokora" na sudu rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj.

Po izlasku iz sudnice, Todorić je rekao novinarima da je danas ostvario "jednu malu pobjedu".

"Nisam imao priliku da na sudu kažem da sam žrtva političkog progona. Imaćete priliku da me još čujete. Još ću ja vas iznenaditi", rekao je Todorić.

Vlasnik "Agrokora" će se braniti iz kućnog pritvora, a s obzirom na to da je naredno ročište zakazano tek za 2018. godinu, hrvatski mediji konstatuju da nema ništa od njegovog skorog izručenja Hrvatskoj.

Ranije je Todorić putem svog bloga poručivao da se ne krije i da hrvatske vlasti, koje su za njim prošle sedmice raspisale međunarodnu Interpolovu potjernicu i izdale evropski nalog za hapšenje, znaju gdje se nalazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana