Тодорић пуштен на слободу - мора да носи електронску наруквицу

Срна
Тодорић пуштен на слободу - мора да носи електронску наруквицу

Лондон - Лондонски суд пустио је у утроак на слободу одбјеглог власника концерна "Агрокор" Ивицу Тодорића, након што је платио 100.000 фунти кауције.

Према одлуци суда, Тодорићу је одузет пасош и мора да носи електронску наруквицу, а наредно рочиште заказано је за 2018. годину, јављају хрватски медији.


Тодорић, који је осумњичен за милионске проневјере у "Агрокору", предао се данас полицији у Лондону, након чега је ухапшен по европском налогу.

Медији преносе да је власник "Агрокора" на суду рекао да се противи изручењу Хрватској.

По изласку из суднице, Тодорић је рекао новинарима да је данас остварио "једну малу побједу".

"Нисам имао прилику да на суду кажем да сам жртва политичког прогона. Имаћете прилику да ме још чујете. Још ћу ја вас изненадити", рекао је Тодорић.

Власник "Агрокора" ће се бранити из кућног притвора, а с обзиром на то да је наредно рочиште заказано тек за 2018. годину, хрватски медији констатују да нема ништа од његовог скорог изручења Хрватској.

Раније је Тодорић путем свог блога поручивао да се не крије и да хрватске власти, које су за њим прошле седмице расписале међународну Интерполову потјерницу и издале европски налог за хапшење, знају гдје се налази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана