Тодорић покушава да одгоди изручење из Велике Британије

Тодорић покушава да одгоди изручење из Велике Британије 05.09.2018 10:18 | Срна

Загреб - Оснивач “Агрокора” Ивица Тодорић покушаће сутра да увјери суд у Лондону да одгоди његово изручење Хрватској, преносе хрватски медији. Вестминстерски суд у Лондону је у јулу одбио Тодорићеву жалбу на првостепену пресуду према којој треба да буде изручен Хрватској, не прихвативши ниједан аргумент одбране да је он жртва политичког прогона.

Након тога, Тодорић је затражио од суда још једну прилику да га саслуша и рочиште је заказано за 6. септембар.


Ако Тодорић не успије да увјери суд у своје аргументе, одлука о изручењу постаје правоснажна. У случају изручења он ће одмах бити спроведен у Окружни затвор у Реметинцу на основу раније одлуке загребачког Жупанијског суда због могућег утицаја на свједоке, преноси Хина.

Тодорић и још 14 људи обухваћени су истрагом у Хрватској поводом кризе у “Агрокору”, највећој приватној фирми у тој земљи, која широм Балкана запошљава 60.000 људи. Компанија је под државном управом од априла прошле године.

Власник Ивица Тодорић побјегао је из Хрватске и склонио се у Лондон, гдје је ухапшен 7. новембра прошле године на основу европског налога за хапшење који је расписала Хрватска, а истог дана је пуштен на слободу уз гаранцију од 100.000 фунти и мјере опреза.

Бивши шеф “Агрокора” је посредством друштвених мрежа одбацио кривицу, оптуживши високе хрватске званичнике за политички прогон, а недавно је најавио и скори долазак у Хрватску “који ће све изненадити”.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица