Тодорић оптужује злочиначко удружење за извлачење новца

Срна
Тодорић оптужује злочиначко удружење за извлачење новца

Загреб - Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић тврди да су лица повезана са Кредитаншталт инвестмент банком и њихови савезници у Хрватској "злочиначко удружење" у које су укључени и моћни политичари и да извлаче новац из тог концерна и Хрватске.

Он је на блогу написао да ће, уколико надлежна тијела размотре његове тврдње и почну дјеловати, "указати и на цјелокупни коруптивни систем, због којег новац свакодневно одлази из жАгрокораж и Хрватске".


"Извориште цјелокупног злочиначког удружења чине људи повезани са Кредитаншталт инвестмент банком, а њихови савезници у Хрватској су различити финансијски савјетници, адвокатска друштва и слично", тврди Тодорић, преносе хрватски медији.

Он каже да је та инострана и домаћа група, чији је "злочиначки план преузимање жАгрокораж, имала своје људе у концерну који су их не само снабдијевали потребним информацијама, већ и својим дјеловањем утицали на позицију жАгрокораж".

"Међутим, да би успјели, било је неопходно укључити и политику", истиче Тодорић и наводи да је у том тренутку у власти учествовала коалиција "Мост", којој је "рушење жАгрокораж једна од централних тачака политичког програма".

"Лидер жМостаж Божо Петров заједно са својим страначким сарадницима и неким истакнутим члановима ХДЗ-а, прије свих први потпредсједник Владе Мартином Далић, крећу у координисану акцију рушења жАгрокораж и мене лично", тврди Тодорић.

Лондонски суд је након плаћања кауције пустио на слободу одбјеглог власника "Агрокора" Ивицу Тодорића, који је осумњичен за милионске проневјере у том концерну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана