Тодорић оптужује Пленковића да је упропастио Агрокор

Срна
Тодорић оптужује Пленковића да је упропастио Агрокор

Загреб - Бивши власник "Агрокора" Ивица Тодорић поново је оптужио премијера Хрватске Андреја Пленковића да је манипулацијом искористио државни систем да национализује његову компанију, при чему је, како наводи, упропастио не само породицу Тодорић, већ и хиљаде других.

Тодорић је поновио и да је Пленковић уништио "Агрокор" који је, према његовим ријечима, био "понос и будућност Хрватске" и добар дио хрватске индустрије.


"Пленковић стално прича да је жАгрокорж био у проблемима и да су они нешто спасили, али то је ноторна лаж. Све ћу то доказати, а они ме могу једноставно демантовати", написао је на свом блогу Тодорић, којег Жупанијско државно тужилаштво у Загребу сумњичи за милионске проневјере у "Агрокору".

Тодорић се налази у Лондону гдје на слободи чека одлуку о евентуалном изручењу Хрватској, преносе медији.

Влада Хрватске предложила је да нови повјереник Владе за концерн "Агрокор" буде Фабрис Перушко из управе "Тиска", а да његов замјеник буде директор Фирме "КХА" Ирена Вебер.

Перушко ће замијенити Анту Рамљака који је недавно поднио оставку на мјесто повјереника због сталних напада и притисака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана