Тодорић одржао низ састанака у Београду

Агенције
Тодорић одржао низ састанака у Београду

Ивица Тодорић у посљедњих неколико недјеља одржао је низ састанака у Београду, сазнаје Н1 из два независна извора у двије земље.

Тодорић је разговоре водио уочи почетка објаве низа текстова на свом блогу у којем жестоко оптужује Владу Хрватске за незаконито дјеловање уочи, за време, и након доношења ЛексАгрокора.

На састанцима у Београду разговарао је с низом хрватских, српских и британских медијских и пословних савјетника од којих је желио сазнати што мисле о његовој позицији, и планираном иступу путем објава на својој веб страници.

Тодорић се састајао и са својим адвокатским тимом, а посебно у Београду и с једним од водећих адвоката за међународно право.

Тодорић је на састанке долазио с низом докумената о којима је од саговорника тражио стручну експертизу и процјену њихове медијске, али и правне снаге, у могућим судским процесима.

Најзанимљивији детаљ у тим разговорима је била одлучност и увјереност Ивице Тодорића да барата чињеницама и доказима за које је увјерен да могу да сруше Владу. Жестина с којом је наступао изненадила је дио савјетника и адвоката и то толико да су му савјетовали опрез у процјени чињеница које је изнио у разговорима.

Листа "непријатеља"

Тодорић је саставио и својеврсну листу "непријатеља".

На врху листе је његов бивши шеф финансија Иван Црњац, и то због пословног, али и личног, породичног односа који их је повезивао у Агрокору до доношења посебног закона о принудној управи.

Одмах иза њега је Вили Хемербергер, човјек којег Тодорић сматра аутором roll-up кредитног модела у Агрокору. Хеметсбергер је, занимљиво, био један од кључних људи који је учествовао у продаји и преузимању Волксбанке од стране Сбербанке за 550 милиона евра.

За Financial Times Хеметсбергер је тада у изјави заговарао руску банку и рекао како Сбербанк снажно улази на тржишта и расте док се друге банке "смањују".

Тада је, занимљиво, Сбербанк почео обилно да кредитира и Агрокор. Данас, Хеметсбергер је као партнер Ithuba Capital из Беча, један од савjетника Анте Рамљака у Агрокору. А Тодорић је увjерен како је изиграо и њега лично и Сбербанку и помагао у уласку фондова у Агрокор.

Идућа на листи Тодорићевој листи непријатеља је потпредсjедница хрватске владе Мартина Далић, а одмах иза ње Анте Рамљак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана