Тодорић нема новца за кауцију

24sata.hr
Тодорић нема новца за кауцију

Загреб - Ивица Тодорић износио је одбрану дуже од три сата и није одговарао на питања. Његови адвокату кажу да, ако дође до тога да му понуде слободу уз кауцију, он нема новаца да је плати, остале су му само некретнине.

Према ријечима његових адвоката, Тодорић је изнио одбрану, али није одговарао на питања тужиоца из загребачког Жупанијског државног тужилаштва, преноси "24 sata.hr".

Тодорић је на испитивање доведен око подне, а његов адвокат Јадранка Слоковић раније је најавила да ће изнијети одбрану "у једном и другом поступку". Тодорић је, заједно са својим синовима Иваном и Антом, али и 12 "Агрокорових менаџера", те ревизора, осумњичен због незаконитог извлачења више од милијарду куна из "Агрокора". Истрага је накнадно проширена и због зајмова које је инвестициони фонд "Nexus Private Equty Partneri" преко фирме "Nexus" дао "Агрокору".

Од покретања истраге Тодорић није испитан у тужилаштву, али је све сумње у своју кривицу одбацивао у низу блогова које је објављивао из Лондона, а у којима је, између осталог, тврдио да је жртва политичког прогона.

И док су Тодорића испитивали у Тужилаштву, Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда расправљало је, иза затворених врата, о жалби његове одбране на одлуку о истражном затвору у који је смјештен прошле седмице након изручења из Енглеске. Одлука Ванрасправног вијећа биће објављена у четвртак пријеподне.

У подне је почело испитивање Ивице Тодорића у просторијама Државног тужилаштва у Загребу. Према најавама његових адвоката Чеде Продановића и Јадранке Слоковић, Тодорић ће изнијети кратку одбрану.

Ванрасправно вијеће Жупанијског суда у Загребу око 14 сати завршило је расправу током које је одлучивало о Тодорићевој жалби. Одлука о томе остаје ли Тодорић у притвору или ће се бранити са слободе јавности ће бити позната сутра.

Адвокат Ивице Тодорића Јадранка Слоковић у понедјељак је, најављујући предају жалбе на одлуку о истражном затвору, казала да ће најприје покушати оспорити основаност те одлуке, а тек потом евентуално затражити да се затвор замијени кауцијом.

"Најприје ћемо покушати оспорити основаност одлуке о истражном затвору. Ако Ванрасправно вијеће Жупанијског суда потврди основаност одлуке о истражном затвору, тек онда ћемо у другој жалби тражити да се истражни затвор замијени боравком на слободи уз кауцију", казала је Слоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана