Тодорић: Нисам уништен, борим се против коруптивног система

N1
Тодорић: Нисам уништен, борим се против коруптивног система

Загреб - Оснивач Агрокора Ивица Тодорић изјавио је данас да се у посљедње двије године промијенио његов посао, али да је сада веселији јер се сада бори против коруптивног система који је “незапамћен у овом дијелу Европе”.

“На томе радим даноноћно, то је један озбиљан, велики посао и ја сам с тим послом при крају. Мени је било важно да добијем аргументацију, документе и доказе што се с Агрокором у посљедње вријеме догодило. Не да нисам уништен, дапаче, овај посао који сад радим је огроман допринос, не само у Хрватској, него и шире”, рекао је Тодорић за Н1 Загреб.

Он је рекао да ће оптужбе против њега бити један озбиљан “правни документ срамоте хрватске државе”.

“Ја сам након 30 година отишао из своје компаније. У тих 30 година све је остало у компанији, сви моји мејлови, СМС-ови, рачуни, све моје трансакције, сви моји уговори, све је остало у компанији! Зашто не покажу један рачун?! Шта су они направили у Агрокору за годину дана, који криминал су радили”, рекао је Тодорић.

Он је оцијенио и да се државно Тужилаштво Хрватске бави штићењем премијера Андреја Пленковића кога, тврди, уцјењује пуно особа.

“Имате прво Мартину Далић, шта је она све направила? Шта је радила с афером Хотмаил, шта је радила и шта се догађало? Шта је направила њему кад га је открила у извјештају и рекла - он је, он је био први, он је одговоран. Она га је директно оптужила, она га је најтеже оптужила што је могла. Не оптужује га Ивица Тодорић”, рекао је Тодорић гостујући на Н1 Загреб.

Тодорић је додао и да Тужилаштво за 10 дана може да сазна цијелу истину о Агрокору, као и да је он чист и да је само донио добро држави.

“Пазите, 15 људи који су заједно са мном осуђени, имовина, може се сад провјерити. Нека на примјер господин из Орбића да своју картицу колико има, једном више него сви ми заједно. Нека Тедесћи отворено покаже своју картицу и имовину и нек се упореди са свима нама, са свих 15 људи који су градили ову државу, стотину фирми помогли, 60.000 људи запослили...И све су они то порушили”, рекао је Тодорић.

Он је поновио да ће основати политичку странку, да у политику иде сам и да је презадовољан.

“Мислим да ми сутра можемо преузети Владу и од ове државе направимо цвијет”, рекао је Тодорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана