Sud odbio priznati nekretnine kao kauciju Ivi Sanaderu

Agencije
Sud odbio priznati nekretnine kao kauciju Ivi Sanaderu

Zagreb - Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je priznati dvije nekretnine kao kauciju za izlazak iz zatvora bivšeg premijera Hrvatske i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Portparol Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić rekao je da nekretnina u Kozarčevoj ulici ne ispunjava svrhu kaucije.

"Odbrana je predložila da se za garanciju da stan u kući u Kozarčevoj, ali kuća nije etažirana, a ostatak je blokiran. Nekretnina advokata Gorana Suića je odbijena zbog nepostojanja građevinske i upotrebne dozvole", naveo je Devčić.

On je dodao da se odbrana sada može u roku od tri dana žaliti ili može predložiti novu garanciju, prenose mediji u Hrvatskoj.

Sanaderu je Vrhovni sud ukinuo presudu, te mu produžio istražni zatvor u slučaju "Fimi media" i zamijenio ga kaucijom od 12,4 miliona kuna /oko 1,6 miliona evra/.

Sanaderova odbrana je u zamjenu za taj iznos kao garanciju ponudila kuću Sanaderovog advokata Gorana Suića i dio kuće u Kozarčevoj ulici u vlasništvu Mirjane Sanader.

Prošle sedmice sud tu garanciju nije prihvatio jer je dokumentacija koju je odbrana dostavila sudu bila nepotpuna, te je juče dostavljena upotpunjena dokumentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana