Суд одбио признати некретнине као кауцију Иви Санадеру

Агенције
Суд одбио признати некретнине као кауцију Иви Санадеру

Загреб - Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда одбило је признати двије некретнине као кауцију за излазак из затвора бившег премијера Хрватске и предсједника ХДЗ-а Иве Санадера.

Портпарол Жупанијског суда у Загребу Крешимир Девчић рекао је да некретнина у Козарчевој улици не испуњава сврху кауције.

"Одбрана је предложила да се за гаранцију да стан у кући у Козарчевој, али кућа није етажирана, а остатак је блокиран. Некретнина адвоката Горана Суића је одбијена због непостојања грађевинске и употребне дозволе", навео је Девчић.

Он је додао да се одбрана сада може у року од три дана жалити или може предложити нову гаранцију, преносе медији у Хрватској.

Санадеру је Врховни суд укинуо пресуду, те му продужио истражни затвор у случају "Фими медиа" и замијенио га кауцијом од 12,4 милиона куна /око 1,6 милиона евра/.

Санадерова одбрана је у замјену за тај износ као гаранцију понудила кућу Санадеровог адвоката Горана Суића и дио куће у Козарчевој улици у власништву Мирјане Санадер.

Прошле седмице суд ту гаранцију није прихватио јер је документација коју је одбрана доставила суду била непотпуна, те је јуче достављена употпуњена документација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана