Словенија тужи Хрватску због непоштовања арбитражне пресуде о граници

Танјуг
Словенија тужи Хрватску због непоштовања арбитражне пресуде о граници

Загреб - Словеначко министарство спољних послова припрема тужбу против Хрватске због непоштовања арбитражне пресуде о граници између две државе у Пиранском заливу, саопштио је шеф словеначке дипломатије Карл Ерјавец.

Ерјавец је то рекао након састанка челника владајуће коалиције, али није хтео да износи детаље, пренијела је загребачка Н1 тв.

Генерални секретар словеначке владе Љиљана Козлович рекла је да су у сталном контакту са Европском комисијом, али да још није познато кад ће у Словенију и Хрватску доћи потпредсједник комисије Франс Тимерманс који је добио задужење да посредује између двије државе.

Кад је ријеч о састанку премијера Словеније и Хрватске, Мира Церара и Андреја Пленковића, она је рекла да ће до тог сусрета дођи тек кад се ријеши питање спровођења арбитраже.

Козлович је коментарисала и информацију да је у Загребу ових дана био челник словеначке опозиције и предсједник Словеначке демократске странке (СДС) Јанез Јанша.

Јаншина странка је чланица је европске политичке групације народних странака (ЕПП) и он се одазвао позиву да учествује на конференцији ЕПП-а у Загребу, која је одржана на тему "Дијалог култура између цркава и верских институција", коју је водио предсједник ЕПП-а Џозеф Дол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана