Словеначка влада тражи правне стручњаке за тужбу против Хрватске

Срна
Словеначка влада тражи правне стручњаке за тужбу против Хрватске

Љубљана - Словеначка Влада прихватила је данас закључак по којем ће потражити стручњаке за право ЕУ који би учествовали у евентуалној тужби против Хрватске, након што истекне шестомјесечни рок за провођење арбитражне пресуде, рекао је министар иностраних послова Словеније Карл Ерјавец.

"У затвореном дијелу сједнице одлучено је да се потраже правни стручњаци из ЕУ-а који би заступали Словенију у могућим тужбама против Хрватске", рекао је Ерјавец након сједнице Владе.


Он је додао да је Влада прихватила информацију његовог министарства о правним могућностима за имплементацију арбитражне пресуде након што крајем године истекне предвиђени рок за њено провођење.

Како преносе словеначки медији, Ерјавец сматра да билатерални разговори са Хрватском о сарадњи у примјени арбитраже не могу дати резултата, те да се примјени арбитражне линије у Пиранском заливу "која је јасна" треба што прије приступити.

У међувремену требало би се припремити за тужбу против Хрватске која, по њему, одбијањем арбитражне пресуде крши међународно и европско право.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана