Situacija na Luštici sve dramatičnije, vatreni jezici i do 30 metara VIDEO

Srna
Situacija na Luštici sve dramatičnije, vatreni jezici i do 30 metara VIDEO

Tivat - Na poluostrvu Luštica vatra se proširila na visoku i gustu borovu šumu, a plameni jezici dostižu i po 30 metara, tako da je požar skoro nemoguće gasiti sa zemlje, rekao je komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli Stefan Kostić.

Vatra napreduje prema Žanjicama, Mirištima i Plavoj špilji, dok je selo Begovići evakuisano, a vatrogasci se bore da zaštite kuće, javljaju podgoričke "Vijesti".


Mirište i Žanjice su u međuvremenu ostali i bez napajanja električnom energijom.

U požaru je oštećen manji dio kampa na ponti Vesla, ali nije bilo povrijeđenih, dok vatra više ne ugrožava objekte na tom području.

Vjetar čija je snaga nešto opala u odnosu na jutros i dalje stvara velike probleme, jer raspiruje vatru duž veoma širokog fronta.

Vatrogasci smatraju da je situacija dovoljno kritična da bi Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore mogao da zatraži pomoć iz inostranstva, jer je riječ o požaru koji je poprimio razmjere elementarne nepogode.

Oni očekuju da se, ukoliko vremenske prilike dozvole, u gašenje požara uključe i protivpožarni avioni MUP-a Crne Gore, ali to je, kako prenose mediji, malo izgledna varijanta, jer avioni zbog vjetra neće uspjeti da uzlete.

Načelnik Tivta Zoran Barbić pozvao jer sve dobrovoljce koji su spremni da se uključe u gašenje požara da se jave vatrogasnoj jedinici koja će ih rasporediti na terenu.

Ekipe vatrogasaca zajedno sa ekipama Uprave pomorske sigurnosti, Vojske Crne Gore i firme "Boka pilot" iz Bijele jutros su evakuisali čitav obalni dio Luštice u rejonu rta Veslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana