Ситуација на Луштици све драматичније, ватрени језици и до 30 метара VIDEO

Срна
Ситуација на Луштици све драматичније, ватрени језици и до 30 метара VIDEO

Тиват - На полуострву Луштица ватра се проширила на високу и густу борову шуму, а пламени језици достижу и по 30 метара, тако да је пожар скоро немогуће гасити са земље, рекао је командир Добровољног ватрогасног друштва Кртоли Стефан Костић.

Ватра напредује према Жањицама, Мириштима и Плавој шпиљи, док је село Беговићи евакуисано, а ватрогасци се боре да заштите куће, јављају подгоричке "Вијести".


Мириште и Жањице су у међувремену остали и без напајања електричном енергијом.

У пожару је оштећен мањи дио кампа на понти Весла, али није било повријеђених, док ватра више не угрожава објекте на том подручју.

Вјетар чија је снага нешто опала у односу на јутрос и даље ствара велике проблеме, јер распирује ватру дуж веома широког фронта.

Ватрогасци сматрају да је ситуација довољно критична да би Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе могао да затражи помоћ из иностранства, јер је ријеч о пожару који је попримио размјере елементарне непогоде.

Они очекују да се, уколико временске прилике дозволе, у гашење пожара укључе и противпожарни авиони МУП-а Црне Горе, али то је, како преносе медији, мало изгледна варијанта, јер авиони због вјетра неће успјети да узлете.

Начелник Тивта Зоран Барбић позвао јер све добровољце који су спремни да се укључе у гашење пожара да се јаве ватрогасној јединици која ће их распоредити на терену.

Екипе ватрогасаца заједно са екипама Управе поморске сигурности, Војске Црне Горе и фирме "Бока пилот" из Бијеле јутрос су евакуисали читав обални дио Луштице у рејону рта Весло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана