Savjetnik predsjednice Grabar - Kitarović: Hrvatska vojska u Ljubljani za 48 sati

Savjetnik predsjednice Grabar - Kitarović: Hrvatska vojska u Ljubljani za 48 sati 14.09.2017 17:47 | Tanjug

Zagreb - U jeku su političke aktivnosti Ljubljane i Zagreba u vezi sa (ne)prihvatanjem arbitražne presude o granici, posebno u Piranskom zalivu.

Hrvatski general Davor Domazet Loša je izjavio da hrvatska vojska može biti u Ljubljani za 48 sati, što je bila inspiracija za preduzetnika Gorana Fižulića da na svom Fejsbuku objavi "ratni plan" tog puta, prenio je zagrebački Jutarnji list.

Fižulić je, naime, komentarišući izjavu generala Loše, inače, savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitaarović, na društvenoj mreži ostavio fotografiju sa 'ratnim planom' u kojem je detaljno opisan put koji Hrvatska vojska mora da prođe do Ljubljane, a da to putovanje traje 48 sati.

Hrvatska vojska bi, prema tom "ratnom planu" prešla granicu s Austrijom i nastavila putovanje prema Gracu, iz Austrije bi se domogla Češke i Praga, prešla bi pola Poljske do Gdanjska, a nakon toga nastavila kroz Njemačku do Holandije i Haga. Produžili bi put Francuske, gdje bi se okrenuli pa kroz Švajcarsku dospjeli do Ljubljane.

"Za 48 sati prevalili bi put od oko 4.800 kilometara", navodi se u "ratnom planu", koji u "Jutarnjem" nazivaju duhovitim.

Navodi se i da je Fižulićeva objava izazvala salvu smijeha na internetu, a među komentatorima su i oni koji su se pitali misli li Lošo da hrvatska vojska do Ljubljane putuje na skejtbordu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica