Rusi začuđeni antiruskom politikom Hrvatske

RTS
Rusi začuđeni antiruskom politikom Hrvatske

Zagreb - Ruska Ambasada u Zagrebu iznenađena je odlukom Hrvatske da od visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, traži da Evropska služba za spoljne poslove značajno proširi svoje djelovanje u suzbijanju ruske propagande.

Zagrebački mediji pišu, pozivajući se na izvor iz Ambasade Rusije u Hrvatskoj, da su Rusi začuđeni odlukom hrvatske strane da se pridruži inicijativi jačanja potencijala grupe za strateške komunikacije, koja je bila stvorena za informativni rat protiv Rusije i iznenađeni da je Hrvatska zapravo na prvoj liniji sofisticirane i intenzivne kampanje koju sprovode spoljni faktori.

"Nama je žao zbog takvog smjera hrvatske strane u vrijeme aktiviranja bilateralne saradnje i nakon pozitivnih rezultata zvanične posjete hrvatske predsednice Rusiji", ističu u ruskoj Ambasadi u Zagrebu.

Slanje pisma u Brisel, manje od nedjelju dana prije odlaska hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, u Rusiju ponovo otvara pitanje iskrenih odnosa Zagreba prema Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana