Руси љути због билборда у Црној Гори

vijesti.me
Руси љути због билборда у Црној Гори

Подгорица - Билборди са поруком "боље банана у руци, него руска чизма на врату", који су недавно осванули у Подгорици, изазвали су реакцију руске амбасаде.

Амбасада у Подгорици је упутила званичну ноту црногорском Министарству спољних послова и евроинтеграција, пишу "Вијести".

"Министарство вањских послова и европских интеграција је 19. новембра добило ноту амбасаде Русије у вези са плакатима на којима се налазе садржаји антируског карактера и молбом за додатним информацијама", речено је "Вијестима" из МВПЕИ.

У одговорима на питања "Вијести" из ресора Игора Лукшића су рекли да је министарство уобичајеном дипломатском комуникацијом, упутило ноту амбасади Русије и нагласило да поруке оваквог садржаја сматра "апсолутно неприхватљивим".

"Оне ни на који начин не одражавају вриједонсти и приоритете наше спољне и унутрашње политике. Русију сматрамо пријатељском и партнерском државом са којом желимо да наставимо традиционално добре и садржајне односе", навели су из МВПЕИ.

За билборде који су се нашли у центру Подгорице и на Булевару Светог Петра Цетињског, још нико није преузео одговорност.

Из маркетиншке компаније "Метрополис медиа" нису жељели да открију ко је наручио рекламу, док су се национални координатор за NATO, Небојша Калуђеровић и невладине организације које се баве алијансом, оградиле од антируских порука.

На поменутом антируском плакату потписани су "Црногорске патриоте", иако је таква организација непозната.

На другом антируском плакату су наведене фирме које су у приватном власништву Русије, као и цитат из говора бившег комунистичког функционера Милована Ђиласа из 1951. године да Руси никада нису Црногорцима били пријатељи, него да су их третирали као 'монету за поткусуривање'.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана