Roditelji Tonija Cetinskog odbacili optužbe

Agencije
Roditelji Tonija Cetinskog odbacili optužbe

Rijeka - Nakon hapšenja u Rovinju, supružnici Mirko i Vinka Cetinski juče su tokom saslušanja u riječkom USKOK-u negirali sve optužbe koje im tužilaštvo stavlja na teret.

Roditelji popularnog pjevača Tonija Cetinskog uhapšeni su ponovo, zbog sumnji da su uz pomoć dvojice službenika riječke Poreske uprave pokušali da lažiraju poreske prijave.

Nekad poznati pjevač Mirko Cetinski, izlazeći iz zgrade USKOK-a, ruku vezanih lisicama, novinarima je rekao da ga "po 17. put pitaju jedno te isto" te da on isto odgovara tvrdeći da u ovom slučaju "nema apsolutno ničega".

- Po sedamnaesti put mi pripisuju jednu te istu optužbu. Nema ničega u svemu tome, ovo je cirkus Hrvatska. Edi Putigna, pulski državni advokat, pokušava sebi da napravi popularnost na imenu Cetinski, a sad su umiješali i poreznike. Mi smo posao napravili apsolutno pošteno, a ovim pokazuju da žele da nas pokopaju - rekao je Mirko Cetinski.

Vinka Cetinski, bivši zamjenik ministra turizma, nije željela da daje izjavu. Sa parom Cetinski, uhapšena su i dvojica riječkih poreznika koji su im, navodno, pomagali.

Mediji saznaju da se ovaj slučaj hapšenja nadovezuje na dva prethodna u kojima su supružnici, takođe, glavni osumnjičeni. Protiv bračnog para ranije su bile podignute dvije optužnice.

O svemu se na "Fejsbuku" oglasio i njihov sin i pjevač Toni Cetinski (40).

- Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga, a nema dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine koja je stečena i argumentovana kroz godine uspješnog rada - napisao je Toni Cetinski na svom profilu.

Dodao je da svi žive u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i da se ljudi unaprijed osuđuju bez ikakvih dokaza.

Dosadašnje optužnice

Županijsko državno tužilaštvo u Puli u februaru je podiglo optužnicu protiv Mirka i Vinke Cetinski zbog sumnje da su preduzetnika Danka Končara prevarom oštetili za oko 20 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana