Расписана међународна потјерница за Ивицом Тодорићем

Расписана међународна потјерница за Ивицом Тодорићем 21.10.2017 17:32 | Срна

Загреб - Жупанијско тужилаштво у Загребу расписало је данас међународну потјерницу за бившим предсједником управе "Агрокора" Ивицом Тодорићем, којем је у афери "Агрокор" одређен истражни затвор због сумње да је прибавио противправну имовинску корист већу од 130 милиона евра.

Портпарол Државног тужилаштва Мартина Михордин рекла је да даље радње проводи полиција у складу са законским одредбама, преносе хрватски медији.


Доскорашњи шеф "Агрокора" једини је од укупно 15 осумњичених у афери "Агрокор" коме је загребачки Жупанијски суд одредио истражни затвор због опасности од утицаја на свједоке, док су остали пуштени да се бране са слободе.

За Тодорића, који је недоступан хрватском правосуђу, претпоставља се да борави у Лондону.

Тужилаштво сумњичи Тодорића за прибављање противправне имовинске користи, односно да је у финансијским извјештајима "Агрокора" приказао пословање и финансијски положај фирме успјешнијим од стварног резултата.

Бивши челници компаније, али и сарадници из ревизорске куће, наводно су му омогућили приказивање позитивних пословних резултата.

Према тврдњама тужилаштва, Тодорић се у овој афери окористио за више од милијарду куна /130 милиона евра/.

Осим Ивице Тодорића, осумњичени су његови синови Иван и Анте, те 12 "Агрокорових" менаџера и ревизора.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица