Рашковић напустио СДСС, странка тражи да врати мандат

Срна
Рашковић напустио СДСС, странка тражи да врати мандат

Книн - Мирко Рашковић иступио је из Самосталне демократске српске странке /СДСС/, пошто је одлучио да не подржи Зорана Милановића /СДП/ за мандатара хрватске владе, а руководство странке затражило је да он врати мандат СДСС-у.

"То је крађа нашег мандата, јер је Рашковић ушао у Сабор на нашој листи. Постоје сумње у организовану отимачину нашег мандата", рекао је потпредсједник странке Милорад Пуповац, преносе хрватски медији.


Медији наводе да су јутрос предсједник СДСС-а Војислав Станимировић и Пуповац ишли у Книн да се интересују због чега је Рашковић одступио од договора да подржи лијеву коалицију.

Рашковић је тврдио да је било пријетњи и притисака на њега из СДСС-а, а Станимировић каже да су овакве изјаве и биле разлог да су он и Пуповац ишли у Книн.

"Желио сам да га питам ко му је то од жнаше странеж пријетио, али је он одлучио да оде из СДСС, па то питање нисмо ни могли да му поставимо", рекао је Станимировић.

Остаје да се види да ли ће Рашковићев глас сада отићи ХДЗ, преносе медији. У четвртак, 3. децембра, заказана је конститутивна сједница новог сазива хрватског Сабора.

Мирко Рашковић писаним путем поднио је оставку на чланство у странци.

Рашковић је прије неколико дана затражио од предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да га лично, одвојено од странке, прими на консултације, а том је приликом од ње затражио и заштиту због притисака и пријетњи којима је систематски изложен из властите странке, не прецизирајући ко му пријети.

Он је рекао да је разлог пријетњи његово одбијање да да потпис коалицији Хрватска расте и Зорану Милановићу као мандатару Владе.

У Книну је водство СДСС-а разговарало са жупанисјким Извршним одбором странке о њеном консолидовању и будућем дјеловању након оставке Рашковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана