Рама тужи њемачког новинара јер је објавио његове снимке и разоткрио претње и преваре

Агенције
Рама тужи њемачког новинара јер је објавио његове снимке и разоткрио претње и преваре

Албански премијер Еди Рама тужио је новинара Билда Питера Тидеа, због објављивања снимака који су открили да је пријетњама и преваром дошао на власт.

Портал а1он објавио је да је Рама поднио тужбу против њемачког новинара након објављивања снимака прислушкиваних разговора.

“Њемачком адвокату Матијасу Принцу дао сам овлашћење да започне судски процес у вези навода њемачког листа Билд. Њемачки судови нек одлучују ко је у праву, а ко је крив. Ово чиним зато што Албанци заслужују да знају истину о правосуђу у земљи”, написао је Рама на Твитеру.

Након Рамине објаве на Твитеру реаговао је њемачки новинар Тиде.

“За шта ме оптужује? Оптужује ме за објављену истину?”, написао је Тиде.

Реаговао је и савјетник њемачке канцеларке Мартин Хенц, који је најавио да ће Еди Рама ускоро бити оптужен пред међународним судом.

“Питер, ово су посљедњи потреси једне аутократије. Господине Рама ускоро ће се наћи пред међународним судовима као оптужени”, написао је Хенц на Твитеру.

Први натпис у њемачком листу “Билд” је био насловљен “Како мафија манипулише са изборима у Албанији”, који је био објављен почетком јуна, када су били јавно објављени и прислушкивани разговори направљени од стране албанских истражних органа, на којима се чује како су мафијашки кланови куповали гласови за странку Едија Раме.

Код свих шест разговора чује се, како наводи а1он, мафијаш Астрит Авдулај који разговара са градоначелник приморског града Драча и директора “Водовода” како би се обезбједили гласови уз прјетњу и куповину.

Касније, 16. јуна објављено је 16 нових разговора о изборима у граду Пешкопеја, на којима се чује и глас Едија Раме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана