Рама: Харадинај лаже

Танјуг
Рама: Харадинај лаже

Премијер Албаније Еди Рама рекао је, како преноси Коха, да нико на самиту у Берлину није затражио од косовског премијера Рамуша Харадинаја да суспендује таксе.

Харадинај је за РТК прије два дана рекао да је на берлинском самиту било одређених притисака од свих учесника да Приштина укине сто одсто увећане таксе на производе из Србије.

Према Харадинајевим ријечима, “озбиљну ситуацију су створили канцеларка Меркел, Макрон, премијер Рама, предсједник Тачи...сви они су сматрали да је добро да таксе буду суспендоване на неко вријеме како би се дала прилика за дијалог”, пренијела је РТК. Међутим, Коха пише да је Рама рекао да нико није затражио од Харадинаја у Берлину да суспендује таксе и да је, како је додао, он учинио супротно. Рама је, наводи приштински лист, оптужио Харадинаја да “још увијек није схватио основна правила људске комуникације”, која су, како додаје, “правила која, такође, важе и за лидере - да када нешто разговарају између себе, то не коментаришу у јавности”. У питању је “лагање да би неко испао ‘добар човјек’ пред својим народом”, сматра Рама, преноси Коха.

Албански премијер тврди да је само “предложио у два наврата Харадинају” да прихвати захтјев Меркелове и Макрона да се таксе суспендују на шест или четири мјесеца, да би се дијалог наставио, наводи приштински лист.

Пошто је Харадинај, каже даље Рама, јавно рекао да је он извршио већи притисак да се укину таксе и од Вучића, њему онда, како додаје, остаје “да се утјеши чињеницом да је послије самита, Вучић био једнако незадовољан као и Рамуш”, пренијела је Коха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана