Пузигаћа: Хрватска опструише рјешавање статусних права Срба

Срна
Пузигаћа: Хрватска опструише рјешавање статусних права Срба

Бањалука - Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изјавио је да хрватске власти годинама опструишу рјешавање статусних права Срба у Хрватској.

"Хрватска, која је постала пуноправна чланица ЕУ, више од двије деценије упорно не жели да ријеши статусна права Срба из Хрватске која се односе на враћање имовине, станарских, радних, пензионих права, те права из приватизације јавних предузећа у Хрватској", рекао је Пузигаћа Срни поводом обиљежавања 10. децембра - Међународног дана људских права.


Он је рекао да чланови овог удружења никада неће одустати од рјешавања статусних права у Хрватској и обештећења која им по том основу припадају.

"Непримјерено је да ЕУ дозвољава да Хрвати имају сва права у БиХ и Србији, док су Срби ускраћени за сва права у Хрватској", истакао је Пузигаћа.

Он је додао да је Бошњацима и Хрватима у Републици Српској враћена сва имовина и станарска права, док су избјегли Срби из Хрватске годинама дискриминисани по том основу у Хрватској.

Међународни дан људских права обиљежава се сваке године 10. децембра, на дан када је 1948. године потписана Универзална декларација о људским правима, којом је признато право свих људи на живот, слободу и безбједност, без икаквих разлика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана