Пуповац предводи СДСС на изборима за Европски парламент

Срна
Пуповац предводи СДСС на изборима за Европски парламент

Загреб - Предсједништво Самосталне демократске српске странке /СДСС/ на данашњој сједници у Загребу утврдило је листу кандидата за изборе за Европски парламент.

Носилац листе је предсједник странке и посланик у Хрватском сабору Милорад Пуповац. Листа ће сутра бити предата хрватској Државној изборној комисији, саопштено је на интернет страници СДСС-а.

На листи су Дејан Јовић, Драгана Јецков, Југослав Весић, Борис Милошевић, Ања Шимпрага, Дејан Михајловић, Мирјана Олуић Володер, Никола Ивановић, Татјана Вукобратовић Спасојевић, Александра Ратковић, Срђан Јеремић.

Предсједништво се опредијелило да на кандидационој листи буду предсједник и потпредсједници, посланици у Сабору, други истакнути представници странке, те нестраначке личности које имају углед у српској заједници, као и у укупном хрватском друштву.

Током усаглашавања листе, како се наводи, водило се рачуна о регионалној заступљености кандидата.

Данас је донесена и одлука да цијело Предсједништво чини изборни штаб кампање за изборе за Европски парламент.

Предсједништво је разматрало слоган, као и визуелни идентитет кампање, а кључна новина у вези са промоцијом је да ће СДСС први пут бити представљен и на билбордима - 75 билборда биће од 24. априла до 22. маја постављено у хрватским урбаним центрима: Ријека, Осијек, Вуковар, Бели Манастир, Карловац, Шибеник, а 35 билборда биће у Загребу.

Избори за Европски парламент биће одржани од 23. до 26. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана