Pupovac: U Beogradu razgovarati o incidentima i odnosu prema Srbima u Hrvatskoj

Srna
Pupovac: U Beogradu razgovarati o incidentima i odnosu prema Srbima u Hrvatskoj

Beograd - Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća /SNV/ Milorad Pupovac poručio je da očekuje hitan razgovor i sastanak sa državnim vrhom Srbije na kome bi se razmatrali posljednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.

On je povodom najnovijeg incidenta u Zagrebu - ponovljenog paljenja primjerka beogradskog lista "Večernje novosti" i prijetnji koje je Srbima uputila proustaška Autohtona hrvatska stranka prava /A-HSP/, rekao da je u Hrvatskoj, na žalost, postalo normalno da oni koji govore jezikom mržnje i šire netrpeljivost prema Srbima optužuju Srbe, ne samo za širenje mržnje nego i za terorizam.


"Vandalizam i nasilje pred sjedištem SNV-a odvija se nesmetano i bez sankcija. Postalo je normalno da se novine, i to jedne od najuticajnijih i najcjenjenijih u regionu, pale na ulicama i to mora biti zaustavljeno", rekao je Pupovac za "Večernje novosti".

Lider A-HSP-a Dražen Keleminec juče je ponovo zapalio dva primjerka beogradskog lista preko čijih naslovnica su bile nalijepljene poruke "Idi, bre, pa se leči" i "Lepo gore lepe novine".

Zagrebačka policija je pratila skup, ali nije reagovala. Nakon skupa, policija je saopštila da će "proširiti ranije započetu kriminalističku istragu protiv Keleminca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana