Пуповац: Никад више позива и пријетњи којима се угрожава живот

Срна
Пуповац: Никад више позива и пријетњи којима се угрожава живот

Загреб - Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је да српски представници у Хрватској до сада нису имали више позива и пријетњи којима се угрожава живот.

Пуповац сматра да је недавни напад на њега, када је погођен храном из једног кафића у близини загребачке пијаце Долац, етнички мотивисан и да се за то годинама ствара клима у Хрватској.

“Ако се суочавате са називима четник, са позивима на убиство, на рјешавање ствари метком, са пљувањем на улици, са понављањем поздрава жЗа дом спремниж, онда су то поруке мање утемељене на политичкој, а више на етничкој основи”, рекао је Пуповац за “Политику”.

Он је навео да су то предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић и његови надлежни министри препознали као ствар која није безазлена, те да га је премијер звао послије напада и јавно осудио оно што се десило за разлику од хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић.

“Ову врсту безобзирног напада до сада нисмо имали, али ни више позива и пријетњи којима се угрожава живот, на друштвеним мрежама и форумима”, рекао је Пуповац.

Према његовим ријечима, не може неко ко је Србин критички говорити о Хрватској, јер је то одмах непријатељство.

Он сматра и да се тешко могу унаприједити односи са Србијом ако се погорша или не унапређује однос према српској заједници у Хрватској.

Пуповац је навео да иза оптужби да су он и СДСС радили на томе да се не процесуирају ратни злочини Срба у Вуковару “стоје политички и неполитички кругови који желе да Срби не партиципирају у власти, да немају мира у срединама у којима живе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана