Пуцано на мигранте код Хоргоша, један рањен

Агенције
Пуцано на мигранте код Хоргоша, један рањен

Суботица - МУП Србије потврдио је да је непозната особа пуцала на тројицу миграната из Ирана, у близини мjеста Хоргош код српско-мађарске границе.

Према наводима МУП, један мигрант је лакше рањен а полиција интензивно ради на расвjетљавању целог случаја, о којем је обавијештено и надлежно тужиластво.

Према незваничним информацијама, рањен је Ф.Ј. (32) из Ирана, који је 29. новембра око 20 сати возилом хитне помоћи пребачен у Општу болницу у Суботици, гдје је потом оперисан и тренутно је у стабилном стању.

Такође према незваничним информацијама, мигрант је рањен пуцњем из пушке.

Мађарска државна телевизија М1 објавила је да су српске власти "одредиле ембарго" на вијести о томе да је у уторак у близини избјегличког кампа код Хоргоша пуцано на "иранске мигранте".

"Сазнаје се да су три Иранца из кампа према оближњој бензинској пумпи кренула око 18 часова, а док су пешачили крај пута, неко је пуцао на њих. Мушкарац од 36 година је погођен у стомак. Мигранти су видјели тројицу мушкараца који су бежали са надвожњака", јавио је М1, а преноси портал Војводина данас (www.vajma.info).

Та телевизија је навела да "није искључено да су починиоци кријумчари људима".

Наводи се да је један од нападнутих мушкараца био предвиђен да уђе у транзитну зону у уторак, а други дан послије, да би предали своју молбу за азил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана