Protiv Plenkovića pokrenut postupak o sukobu interesa

Tanjug
Protiv Plenkovića pokrenut postupak o sukobu interesa

Zagreb - Komisija za odlučivanje o sukobu interesa odlučila je danas da ponovo pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, zbog, kako se navodi, njegove aktivnosti prilikom izrade "leks Agrokora".

Komentarišući odluku Komisije, Plenković je novinarima rekao da ne zna o čemu se radi i da mora tek da se informiše jer, kako je rekao, na osnovu onog što kruži društvenim mrežama i pametnim telefoima ne može da razabere o čemu se zaista radi.

"Institucije rade svoj posao", rekao je Plenković.

Upitan da li je bilo moguće sve oko "leks Agrokora" uraditi bolje i transparentnije, Plenković je rekao da misli da je bilo moguće da se jedna takva "kriza mega razmjera" dogodila, a da se radilo u Švajcarskim Alpima, uz dobar budžet i sve vrijeme u idealnim uslovim.

U tom slučaju, primijetio je ironično, možda bi se moglo "malo bolje".

Tvrdi da je sve u vezi sa "leks Agrokorom" urađeno odgovorno i u skladu sa ovlašćenjima vlade, prenijeli su hrvatski mediji.

Zakon je, kaže, donijet većinom glasova u parlamentu, Ustavni sud je potvrdio njegovu ustavnost, a raniju krivičnu prijavu protiv njega je, podsjeća, odbačena od Državnog tužilaštva.

"Sada opet, od političkih protivnika prijava Komisiji dobija svoj trenutak u kojem se ponovo otvara postupak. Ne znam tačno na koje se stavke i članove pozivaju. Proučićemo, odgovorićemo. Znam da nije riječ o unutarstranačkim sukobima i sigurno nije riječ o nenepristranosti hrvatskih institucija", odgovorio je Plenković.

Isti postupak Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pkrenula je i protiv lidera opozicionog Mosta i potprdsjednika parlamenta Bože Petrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana