Протести грађанске иницијативе За заједничку Македонију

Срна
Протести грађанске иницијативе За заједничку Македонију

Скопље - У Скопљу и у двадесетак других градова и вечерас је одржан протестни марш за одбрану јединствене Македоније који организује Грађанска иницијатива "За заједничку Македонију".

Учесници у Скопљу, који су протестовали упркос киши, поновили су захтјеве да су за јединствену Македонију и против платформи сачињених у другим државама.


И на овом маршу, као и на претходним, присталице Грађанске иницијативе затражили су да не буде уведена двојезичност, да се сачува јединство државе и да се не дозволи промјена Устава.

Протести у Скопљу почели су након што је лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски оптужио СДСМ и њиховог лидера Зорана Заева да заједно са албанским политичким формацијама припремају редефинисање Македоније и позвао грађане да се укључе у обрани државе.

Македонија се налази у дубокој политичкој кризи након пријевремених парламентарних избора одржаних половином 2014. године.

Криза је интензивирана крајем прошле године након што су одржани ванредни парламетнарни избора, након којих још није изабран предсједник Собрања и формирана Влада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана