Продужена истрага против Тодорића

Срна
Продужена истрага против Тодорића

Загреб - Истрага против бившег власника компаније “Агрокор” Ивице Тодорића и осталих осумњичених продужена је за најдуже шест мјесеци. “Истрага је продужена за пола године и требало би бити довршена најкасније у мају наредне године”, потврдио је Хини главни државни тужилац Дражен Јеленић.


Загребачко Жупанијско државно тужилаштво је истрагу против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте, те 12 “Агрокорових” менаџера и ревизора покренуло у новембру прошле године због незаконитог прибављања неколико стотина милиона евра /више од милијарду куна/ из те компаније.

Укупној штети уз Тодорићеву имовинску корист, тужилаштво је додало и додатних 43 милиона евра /320 милиона куна/ прибављених за правно лице фалсификовањем исправа и незаконитим вођењем пословних књига.

Истражни затвор био је одобрен једино за Ивицу Тодорића који је након изручења Хрватској спроведен у затвор у Реметинцу, да би 20. новембра био пуштен на слободу, уз кауцију од милион евра /7,5 милиона куна/ и забрану напуштања Загреба.

Уз Тодорића и синове истрагом у случају “Агрокор” обухваћени су и Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дисцордиа, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић.

Они су били чланови управе или надзорног одбора у “Агрокору”, док су Дисцордиа и Хрстић били запослени у ревизорској кући “Бакер Тил” која је радила ревизорске извјештаје за ову компанију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана