Притвор мајци и ћерки због напада на љекаре, потјерница за сином

Срна
Притвор мајци и ћерки због напада на љекаре, потјерница за сином

Загреб - Жупанијски суд у Загребу одредио је притвор четредесетдеветогодишњој жену, те њеној кћерки и сину због напада на љекаре на Одјељењу Завода за туморе загребачке болнице Јордановац, док је малољетни син пуштен на слободу.

Напад на особље болнице догодио се у петак, након што је недавно на овом одјељењу преминуо од карцинома плућа супруг четредесетдеветогодишњакиње и отац дјеце. Приликом напада на медицинско особље чланови породице полупали су и болнички инвентар.

Полиција је ухапсила четрдеседеветогодишњу жену, њену двадесетпетогодишњу кћерку и малољетног сина, док је други двадесетшестогодишњи син успио да побјегне. За њим ће бити расписана потјерница.

Према незваничним информацијама, чланови породице викали су на особље да су њиховом супругу и оцу давали морфијум и тако га убили, пише “Јутарњи лист”.

Ухапшени су јуче саслушани у загебачком тужилаштву, након чега је предложено да им буде одређен притвор, али је судија сматрао да у случају малољетног сина за тим нема потребе. Осталима је одређен притвор због опасности да би могли да понове дјело.

Они су за смрт мужа и оца кривили љекаре и медицинско особље, вербално их и физички напали, разбијали стакла и бацали чаше на њих.

Супруга преминулог пријетила је једном љекару да ће бацити бомбу, а осталима медицинским радницима је упућивала озбиљне пријетње по живот, док је њена кћерка пријетила смрћу и ударила љекара.

Полиција је претражила њихову кућу у потрази за бомбом или оружјем, али их није пронашла.

Приликом напада лакше су повријеђени медицинска сестра, полицајац и још једна особа. Полиција је, да би савладала чланове породице, морала да примијени средства присиле.

Полиција истражује и постоје ли у поступању осумњичених обиљежја још неких кривичних дјела на штету особља Завода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана