Plenković o Agrokoru: Ramljak nastavlja raditi svoj posao

avaz.ba
Plenković o Agrokoru: Ramljak nastavlja raditi svoj posao

Zagreb - Premijer Hrvatske Andrej Plenković organizovao je konferenciju za medije, na kojoj je javnost upoznao s novostima o "Agrokoru". Iako je najavio da će se obratiti u 16, pres-konferencija je počela u 16.20 časova.

- Jučerašnji potez Ante Ramljaka nije me nimalo iznenadio. Želim poslati poruku svim radnicima, dobavljačima i povjeriocima "Agrokora" da proces nagodbe ide dalje, da "Agrokor" funckioše normalno i da vlada provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove vanredne uprave. Ramljak će nastaviti svoj posao kao što je radio do sada. Nema prekida niti funkcionidanja uprave niti opasnosti za destabiliziranje procesa - kazao je Plenković.

On je rekao da je u zadnih devet mjeseci napravljen ogroman napredak. 

- Mislim da je omogućio da kompanija bez angažovanja novih sredstava države funkcioniše. Želim zahvaliti Ramljaku i svim stručnjacima koji su angažovani u ovom procesu. Zbog toga želim kao predsjednik vlade da u predstojećem razdoblju učinimo sve da se proces nagodbe dovrši - kazao je Plenković.

Podvukao je da nema nikakvog dramatičnog trenutka danas ili sutra. 

- Sve odluke bit će dobro promišljene i savjesne i nova uprava će biti kompetentna. To govorim kao političar i čovjek koji nema niti trunke sumnje u etičnost i poštenje u način na koji radim. To mi je važno i zato sam ovu situaciju doživio kao pogrešku koja je bacila jednu sjenu, izazvala brojne komentare aktera koji žele pridonijeti političkoj i ekonomskoj destabilizaciji - dodao je Plenković.

Podsjetimo Ante Ramljak podnio je sinoć ostavku na mjesto povjerenika "Agrokora. Vladi Hrvatske je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije vanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u ovoj kompaniji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana