Пленковић о Агрокору: Рамљак наставља радити свој посао

avaz.ba
Пленковић о Агрокору: Рамљак наставља радити свој посао

Загреб - Премијер Хрватске Андреј Пленковић организовао је конференцију за медије, на којој је јавност упознао с новостима о "Агрокору". Иако је најавио да ће се обратити у 16, прес-конференција је почела у 16.20 часова.

- Јучерашњи потез Анте Рамљака није ме нимало изненадио. Желим послати поруку свим радницима, добављачима и повјериоцима "Агрокора" да процес нагодбе иде даље, да "Агрокор" фунцкиоше нормално и да влада проводи конзултације како би предложила трговачком суду именовање нове ванредне управе. Рамљак ће наставити свој посао као што је радио до сада. Нема прекида нити функционидања управе нити опасности за дестабилизирање процеса - казао је Пленковић.

Он је рекао да је у задних девет мјесеци направљен огроман напредак. 

- Мислим да је омогућио да компанија без ангажовања нових средстава државе функционише. Желим захвалити Рамљаку и свим стручњацима који су ангажовани у овом процесу. Због тога желим као предсједник владе да у предстојећем раздобљу учинимо све да се процес нагодбе доврши - казао је Пленковић.

Подвукао је да нема никаквог драматичног тренутка данас или сутра. 

- Све одлуке бит ће добро промишљене и савјесне и нова управа ће бити компетентна. То говорим као политичар и човјек који нема нити трунке сумње у етичност и поштење у начин на који радим. То ми је важно и зато сам ову ситуацију доживио као погрешку која је бацила једну сјену, изазвала бројне коментаре актера који желе придонијети политичкој и економској дестабилизацији - додао је Пленковић.

Подсјетимо Анте Рамљак поднио је синоћ оставку на мјесто повјереника "Агрокора. Влади Хрватске је препустио да комуницира све одлуке о његовом одласку с челне позиције ванредне управе, као и даљње кораке у наставку управљања кризом у овој компанији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана