Пленковић: Било би лоше да је ОБА прислушкивала хрватске званичнике

Срна
Пленковић: Било би лоше да је ОБА прислушкивала хрватске званичнике

Њујорк - Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић рекао је данас у Њујорку да би било јако лоше ако је истина да је Обавјештајно безбједносна агенција /ОБА/ БиХ прислушкивала хрватске званичнике из Хрватске и БиХ, те разне компаније.

Пленковић је рекао да у овом тренутку нема сва сазнања о тој теми, те да се чуо са директором хрватске безбједносно-обавјештајне агенције и да очекује пуне информације по повратку у Хрватску.

"Али, то да се прислушкује хрватске званичнике, то је јако лоше у сваком случају ако је истина, али то ћемо видјети кад се вратим", рекао је новинарима Пленковић, преносе хрватски медији.


Хрватски недјељник "Национал" објавио је да је на основу увида у више тајних извјештаја ОБА БиХ дошао до доказа да та служба "води специјални рат против Хрватске, хрватског премијера Андреја Пленковића и спољне политике хрватске владе, али и хрватског народа у БиХ".

Пленковић је рекао да за сада не може дати коначни суд о овом случају.

"Не бих доносио некакве дефинитивне судове у овом тренутку, тема је преосјетљива, а за мене је БиХ као земља и најближа и најбитнија и имамо велики интерес за добре односе и за Хрвате који су тамо конститутиван народ. То сам показао од првог дана мандата-седам посјета БиХ у мање од 11 мјесеци", навео је Пленковић.

Он је додао да увијек има на уму да је превише тога што спаја Хрватску и БиХ, а да све отворене теме сигурно нису нерјешиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана